Trei soluții pentru a juca jocurile tale preferate în cloud… gratuit

Transforma-ti PC-ul de gaming in server de joc in streaming si profita de biblioteca ta videoludica de la distanta de pe orice computer.

Viitorul jocului se afla fara indoiala in cloud, fie ca ne dorim sau nu acest lucru. Din ce in ce mai multe oferte de cloud gaming infloresc pe aici si pe colo, cu promisiunea de a putea profita de ultimele titluri de pe orice computer, oricare ar fi configuratia acestuia materiala.

Pentru a pune in practica acest tip de instalatie, este de ajuns un PC suficient de rapid. Un alt aspect important de luat in considerare este urmatorul – pentru a putea spera sa joci de la distanta computerul trebuie sa ramana pornit. In sfarsit, pentru a profita de performante optime, este esential sa ai acces la o conexiune solida de Internet. Este pretul de platit pentru a juca in cloud.

Steam Link Anywhere. Este fara indoiala cea mai simpla solutie de folosit. Integrata direct in Steam, Steam Link Anywhere este o functie care iti permite sa joci de pe orice computer, din biblioteca ta virtuala. Titlurile trebuie sa fie deja instalate pe computerul tau. Jocurile importate in Steam insa absente din catalogul acestuia din urma nu vor putea fi jucate. Pentru a folosi Steam Link Anywhere este de ajuns sa instalezi Steam pe un PC si sa te conectezi la contul tau pentru a avea acces la biblioteca Steam. Lansarea unei parti din steam este mai apoi un joc de copil. In mod obisnuit, Steam afiseaza un buton de Play pentru jocurile instalate pe PC.

Parsec. Spre deosebire de Steam Link Anywhere care nu functioneaza decat jocuri din catalogul sau, Parsec permite streamingul tuturor jocurilor instalate pe PC, oricare ar fi provenienta acestora. Principala functie de care beneficiaza aceasta aplicatie este aceea ca iti permite sa iti inviti prietenii pentru a juca online, chiar daca jocul nu propune modul de multiplayer online. Concret, dupa ce ai creat un cont si dupa ce te-ai conectat, Parsec permite jocul mai multor jucatori sau sa detina controlul asupra unei parti din joc pentru a-i ajuta intr-o parte mai dificila a acestuia.

Rainway. Spre deosebire de Parsec, Rainway propune jucatorilor un joc gratuit, oricare ar fi provenienta acestor jocuri. Daca Parsec se poate dovedi a fi putin confuz inca de la instalare pentru unii, pentru altii este deosebit de simplu. Dupa ce ti-ai creat si ti-ai activat un cont Rainway instaleaza aplicatia pe computer si conecteaza-te la contul de Rainway cu ajutorul userului si parolei. Programul detecteaza automat biblioteca videoludica si afiseaza mai multe informatii pe pagina de pornire.

Urmarea este triviala. De pe orice PC care dispune de un browser web Google Chrome te poti conecta la contul tau de pe site-ul Rainway. Biblioteca de joc se va afisa instant. Esti acum doar la un click distanta de cloud gaming. Poti apoi vizualiza interfata PC-ului in navigatorul web. Rainway poate interactiona cu alte servicii precum Discord, Mixer, Twitch si chiar Steam.

Acest articol a fost publicat în Postări. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *