Pregătește-ți sistemul imunitar pentru sosirea iernii

Ore cu lumina sau cu soare din ce in ce mai putine, un mercur in cadere libera si frigul care isi face tot mai simtita prezenta… rigorile iernii aduc cu ele repecursiunile frigului asupra starii noastre de bine si asupra sanatatii. Iata insa care sunt sfaturile de care sa tii cont pentru a-ti intari sistemul imunitar.

Fa miscare. Poti incerca sa faci miscare in mod regulat pentru a-ti intari sistemul imunitar si pentru a permite compusilor acestuia sa circule asa cum trebuie. Iar beneficiile sunt si mai mari sau mai numeroase daca practici aceasta activitate in aer liber. Un contact strans cu natura este cel care ne permite sa ne intarim sistemul imunitar.

Nu mai fuma. Pe langa faptul ca poti creste riscurile de a suferi de cancer sau de boli cardiovasculare, fumatul ne poate afecta si sistemul imunitar. Deci cel mai bine ar fi sa renunti la fumat pentru a fi cat mai sanatos.

Spala-te pe maini in mod regulat. Este o masura simpla si foarte usor de adoptat de igiena pentru a reduce riscurile de transmitere de infectii.

Vaccineaza-te contra gripei. Iata o metoda de privilegiat pentru a te tine departe de riscurile de a suferi de gripa si de efectele sale indezirabile. Vacccinul este cu atat mai recomandat la persoanele in varsta, care au un sistem imunitar slabit.

Fii cat mai pozitiv. In fiecare dimineata, fa-ti timp sa stai cateva minute in fata oglinzii pentru a-ti zambi. O atitudine pozitiva este cea mai benefica pentru sanatate. Optimismul te poate ajuta sa reduci nivelul de stres, stres care iti poate afecta sistemul imunitar. In plus, persoanele care sunt mai fericite, au tendinta sa manance mai bine si sa evite tabagismul.

Redu nivelul de stres. Un nivel ridicat de stres poate duce la riscurile de suferi mai des de boli ale inimii sau de AVC. Apeleaza deci mai des la miscare, la yoga sau la meditatie pentru a alunga stresul din viata ta.

Adopta obiceiuri sanatoase de somn. Dormitul nu este deloc o activitate banala. Ba din contra. In timpul somnului, creierul profita pentru a secreta hormonii care sa ajute sistemul imunitar sa devina mai puternic. Timpul si calitatea somnului sunt deci esentiale daca vrem sa fim cat mai sanatosi si daca vrem sa ne facem plinul de energie.

Incearca sa ai un regim alimentar cat mai sanatos. Si apeleaza la alimentele care iti pot stimula si intari sistemul imunitar. Este de ajuns daca alegi fructle si legumele care sunt foarte bogate in antioxidanti. Proteinele sunt si ele de baza deoarece permit corpului sa produca anticorpi si alte elemente esentaile corpului.

Fa o cura cu probiotice. Sunt cele care nu vor lasa bacteriile nocive sa se dezolte in organism.

Lasă un răspuns