Netflix – un serial despre cazul Gregory va fi disponibil în câteva zile

Marti, 12 noiembrie, Netflix a dezvaluit trailerul si data lansarii pentru serialul-documentar despre un fapt divers francez marcant – cazul micutului Gregory.

De mai bine de 35 de ani, acest caz starneste revolta oamenilor si dezlantuie pasiuni. Marti 12 noiembrie, Netflix a dezvaluit trailerul unui serial-documentar bazat pe uciderea micutului Gregory. O productie made in Franta – produsa de Elodie Polo Ackermann si realizata de catre Giles Marchand – pe care toti iubitorii de fapte diverse il asteapta cu nerabdare deja. Intitulat Gregory, documentarul alcatuit din cinci episoade de o ora va trasa in mod cronologic acest caz teribil, disparitia unui baiat care a declansat aceasta ancheta, numeroasele rasturnari de situatie si multe alte evenimente importante. Daca trailerul reuseste sa ne intrige inca din primele secunde deja, nu va trebui sa astepti prea mult timp pentru a putea sa te scufunzi in una din cele mai celebre povesti ale anilor 1980. Asta deoarece Gregory va fi disponibil pe Netflix incepand cu data de 20 noiembrie.

Un fapt divers marcant. Pe data de 16 octombrie 1984, rapirea si uciderea neelucidata a lui Gregory Villemin, in varsta de doar patru ani, au bulversat intreaga Franta si nu numai. Corpul fara suflare al micutului baiat a fost gasit in Vologne (Vosges) si autorul acestei teribile crime nu a fost niciodata gasit. Uciderea lui Bernard Laroche de catre tatal lui Gregory, acuzatii numeroase si sinuciderea lui Jean-Michel Lambert, judecatorul care se ocupa de acet caz – in cursul acestei anchete au avut loc numeroase rasturnari de situatii care i-au tinut pe francezii interesati de acest caz cu sufletul la gura. Va reusi acest nou serial Netflix sa aduca lumina in acest caz nerezolvat?

Drept urmare, incepand cu data de 20 noiembrie, cei 158 de milioane de abonati Netflix din 190 de tari vor avea ocazia sa descopere Gregory, un serial documentar alcatuit din 5 episoade. Platforma americana mizeaza pe aceasta tragedie, pe acest caz ramas inca nerezolvat si rezultatul este unul tulburator. O multime de marturii si documente audiovizuale inedite…documentarul ar trebui sa umple nevoile pasionatilor de fapte diverse. Si nu sunt putini. La doar cateva ore de la disparitie, corpul neinsufletit al lui Gregory Villemin, de doar patru ani, este gasit, legat la maini si la picioare in Vologne. Un « corb » misterios revendica acest asasinat prin telefon si parintii primesc o scrisoare anonima a doua zi. Cazul devine din ce in ce mai mediatizat. Divulgarea pozelor cu Gregory, cu corpul sau neinsufletit, numeroasele informatii despre parintii sai si despre principalii suspecti provoaca un veritabil circ mediatic. Au loc o serie de rasturnari de situatie care scufunda familia Villemin intr-un veritabil cosmar – acuzatiile lui Murielle Bolle impotriva verisorului Bernard Laroche, incarcerarea lui Christine Villemin (mama) si uciderea lui Laroche de catre tatal lui Gregory, toate vor fi prezentate in acest documentar.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?