Netflix – cele mai bune filme coreene pe care să le vezi pe platformă

De la capodopera Okja, semnata Bong Joon -ho la cea mai recenta aparitie Space Sweepers, filmele coreene sunt foarte frumoase si merita sa fie descoperite.

The Drug King. O vedeta incontestabila a cinematografiei corene, Song Kang-ho are obiceiul de a colabora cu Bong Joon-ho. De aceasta data intra in pielea unui escroc din orasul Busan, devenit Traficant de droguri prosper in anii ’70.

The Last Train For Busan. La bordul trenului Busan, Seok-woo, o duce pe fiica sa Soo-an la mama sa de care este separat. Dar nimeni nu si-a imaginat ca un teribil virus care transforma contaminatii in zombies invadeaza orasul exact atunci cand se pregatesc sa il paraseasca. Si o femeie care este purtatoare a virusului este si ea prezenta inter-unul din vagoane.

Time to Hunt. Un superstar din Coreea de Sud, ChoiWoo Sik s-a bucurat de mare succes in filmul Parasite. In Time to Hunt este un tanar gata sa ia o multimer de vieti pentru a parasi mizerabilul cartier in care locuieste. Alaturi de prietenii sai pregateste un atac, dar amibitiosul sau plan atrage atentia mafiei din oras si vor ajunge pana la urma sa regrete vechea lor viata.

Space Sweepers. Daca ti-a placut Gardienii Galaxiei de la Marvel, cu siguranta ca iti va placea si acest film de origine coreeana. Este un film SF care ne prezinta un echipaj de la bordul unui vapor de deseuri spatiale care trebuie sa protejeze spatiul in perioada in care Pamantul a devenit de nelocuit.

Okja. Okja este fara doar si poate una din cele mai bune filme originale Netflix. Aici se foloseste arta cinematografiei pentru a arata cu degetul sistemul capitalist si mai ales aici consumul de carne in societatea industriala. Totul intr-un univers fantastic, unde o fetita, Mija, este prietena cu un porc gigantic.

Lasă un răspuns