Motive pentru care să nu cumperi chinezării

Fiecare dintre noi cunoaște faptul că produsele chinezești (a nu se confunda cu cele japoneze, care sunt cu totul altă mâncare de… chinez) se dovedesc într-un final a fi de calitate proastă, oricât de promițătoare ar părea în reclame sau în pagina cu specificațiile tehnice.

Cele mai multe persoane ajung să cumpere produse de acest fel fiind cucerite de prețurile extrem de mici comparativ cu firmele concurente și caracteristicile parcă nemaintâlnite.

Se ia ca exemplu un oarecare telefon chinezesc nou lansat. În reclamele de pe internet acesta este prezentat în felul următor: preț foarte mic în comparație cu celelalte terminale cu caracteristici asemănătoare, specificații tehnice foarte atrăgătoare: mulți GB de ram și de stocare, cel mai nou model de procesor, ecran de 5inch, ultima versiune de Android. Deja jumătate din cei ce au vazut reclama au fost cuceriți – hai să-l cumpărăm.

După câteva săptămâni în care s-a plimbat pe un vapor venind în România în cazul în care a fost comandat direct de la micul mâncător de orez sau după câteva ore în duba unui curier dacă telefonul a fost comandat de la un magazin de pe plaiul românesc, device-ul ajunge la cumpărător.

Din start observi cutia acestuia care, în mod bizar, este dpdv calitativ mai proastă chiar și decât cutia unui parfum fake vândut de un bișnițar de la colțul blocului. Treci peste și o deschizi. Vezi în prima secundă că e ceva în neregulă cu telefonul pe partea de design. Intri pe site-ul de unde l-ai comandat și mai te uiți o dată la poze.

Și încă o dată la telefon. Da, albul din poze s-ar putea să fie un ”alb-jegos”, logo-ul arătos din poze a dispărut subit iar ”detaliile fine” de pe site s-au transformat brusc în bucățele ascuțite de plastic nefinisat. Pornești telefonul și dai de o versiune de Android obscură și nelicențiată – dacă ai noroc s-ar putea să găsești chiar și Play Store preinstalat.

Aș mai putea continua cu descrierea acestor telefoane, dar cred că ați prins ideea. 🙂

Lasă un răspuns