E necesar să ai o cameră video în mașină?

După ce vremea în care internetul era invadat de clipuri din traficul rusesc unde ori mai apărea un tanc din neant pe autostrada, ori se băteau câțiva oameni sau un accident mortal avea loc, a început să apună treburile se schimbă puțin iar românii noștrii nu se lasă mai prejos.

Tot mai mulți șoferi români și-au luat, așadar, camere video pe care le poziționează pe bordul mașinii și filmează în permanență ceea ce se întâmplă prin locurile prin care circula aceștia cu ale lor mașini. Ba mai mult, cum bicicliștii și motocicliștii sunt și ei ”suflete” ca și ceilalți șoferi au început și aceștia să poarte pe ghidoane/căști sau alte astfel de zone camere menite să înregistreze eventuale accidente, scandaluri, scamatorii, bătăi și ce se mai poate vedea pe străzile din România.

Eu nu am mașină (și nici nu-mi doresc una prea curând) însă mă folosesc zilnic de a mea bicicletă care-și face treaba destul de bine. Ceea ce vreau să spun e că și așa, fără autovehicul, am ales să-mi cumpăr o astfel de cameră pe care să mi-o montez pe cască pentru orice eventualitate.

Dacă se întâmplă ceva spectaculos în trafic și se află în câmpul meu vizual înseamnă că tocmai am înregistrat un videoclip ce va devenii viral în scurt timp, dacă cineva cu mașina mă lovește (și e vina lui) am dovada clară pentru poliție, dacă văd vreo neregulă a oamenilor plătiți să ne asigure paza și liniștea, că tot a venit vorba de ei adineauri, nu ezit să le depun o plângere daca tot trăiesc din taxele pe care le plătim noi statului iar exemplele pot continua.

În încheiere revin la întrebarea de la care am pornit scrierea acestui articol, respectiv titlul lui, și-anume dacă e sau nu necesar să ai o cameră video în mașină sau pe casca pe care o porți când mergi cu bicicleta/motocicleta pentru orice eventualitate?

Lasă un răspuns