Cum să redevii o persoană matinală în 8 etape

Trezirea de dimineata este un lucru foarte usor pentru unele persoane, dar aproape imposibil pentru altele. Apasam pe butonul « snooze » pana cand ne trezim ca suntem in intarziere, doar pentru a castiga minute in plus de somn. Ne trezim uneori epuizati, regretam ca ne-am culcat tarziu cu o seara inainte si vrem sa facem pace cu trezitul de dimineata.

Pentru a reusi, iti vom explica in acest articol cum si de ce poti deveni o persoana matinala. Nu este un lucru usor care se face cat ai zice peste. Dar cand vrei reusi, cu siguranta ca poti sa fii mandra ca ai reusit.

Inainte de a te culca. Daca vei sa devii o persoana matinala, ai nevoie de cateva gesturi de efectuat cu o seara inainte. Iata cateva obiceiuri de adoptat pentru ca somnul sa fie eficient si reusit.

Stinge ecrenul inainte de a merge la somn. Pentru a fi sigura ca vei petrece o noapte odihnitoare, toate sansele trebuie sa fie de partea ta. Stinge deci televizorul macar cu o ora inainte de a merge la somn. Pentru ca daca te vei uita la televizor sau vei folosi telefonul inainte de a ajunge in bratele lui Morfeu, vei transmite creierului un mesaj contradictoriu- este intuneric, dar lumina albastra te va mentine treaz deci nu vei adormi foarte repede.

Asculta-te, este un lucru esential. Daca ai un timing mai special, in ceea ce priveste ora de somn, cu atat mai bine. Dar dupa o zi lunga la munca, oboseala isi face mai repede simtita prezenta. Si cel mai bine ar fi sa mergi in acel moment la culcare. Daca vei lupta, starea de oboseala se va accentua si iti vei inrautati starea.

Creeaza propria rutina de seara. Seara dupa seara, repeta acelasi ritual, pentru ca organismul si spiritul tau sa se obisnuiasca sa se relaxeze din acel moment. Citeste o carte buna, mediteaza, savureaza un ceai…

Alege o melodie potrivita pentru trezire. Alege o melodie care sa ti se potriveasca, chiar melodia ta preferata nu din cele propuse la telefon.

Nu apasa pe butonul « snooze ». Daca ai ai impresia ca apasand pe butonul de “snooze”, vei castiga mai multe minute de somn sau te vei odihni mai mult, te inseli. Acest act, atat de tentant, te va obosi si mai mult. Ridica-te din pat imediat ce suna ceasul. Incepe ziua direct.

Fa patul imediat ce te-ai dat jos din el. Deschide larg apoi ferestrele pentru ca o noua zi sa inceapa in mod oficial. Deja ai inceput o zi cu o sarcina productiva.

Fa loc micilor lucruri care iti fac placere la trezire. Pentru a incepe ziua asa cum trebuie, profita de rutina care iti face placere. Savureaza o cafea, rasfata-te, citeste o carte….vei fi si mai motivata sa te trezesti.

Fa sport de dimineata. Sportul practicat de dimineata te ajuta sa fii mai productiva. Te ajuta si sa fii mai bine dispusa si sa fii mai concentrata asupra lucrurilor pe care le ai de facut.

Un comentariu la „Cum să redevii o persoană matinală în 8 etape

  1. Daca filmul nu e credibil, nu inseamna ca nu poti sa te bucuri de el 123moviesfree Nu trebuie sa crezi ce ti-a fost prezentat. Trebuie doar sa iti deschida mintea. Acum nu poti sa imi spui mie ca Lord of the Rings a avut ceva credibil in el. Dar totodata nu poti sa imi spui ca LOTR nu a fost un film bun. Problema pentru tine nu a fost credibilitatea, ci probabil faptul ca pur si simplu ideile expuse se ciocneau cu ideile tale preconcepute. Esti in tipologia personajului Edith. ‘Nuff said.

Lasă un răspuns