Cele mai frumoase orașe din Europa de descoperit pe timp de primăvară

Primavara este anotimpul ideal pentru un week-end prelungit sau pentru un city trip ideal pentru a descoperi batranul continent. Temperaturile urca incet in termometre, inca nu este foarte aglomerat si preturile inca sunt destul de mici.

Locuri culturale sau destinatii unde natura este minunata… iata care sunt cele mai frumoase orase din Europa de descoperit pe timp de primavara.

Haarlem, Tarile De Jos. Iata o baza excelenta pentru a descoperi Bollenstreek, regiunea florilor cu bulbi care atrag in fiecare an, primavara mai ales, o multime de turisti care vin sa admire lalelele si alte flori minunate. Orasul Haarlem este o destinatie incantatoare, cu o arhitectura medievala, cu buticuri frumoase si o gastronomie incantatoare. Plajele batute de vantul Marii Nordului sunt si ele foarte aproape.

Malta cea magica. O destinatie ideala daca vrei sa fugi de caldura arzatoare sau de aglomeratia estivala, Malta este o destinatie ideala pentru sfarsitul primaverii. Foarte verde si plina de flori in aceasta perioada a anului, aceasta este ritmata in voia festivalurilor si petrecerilor din aceasta perioada.

Madeira, Portugalia. In partea de nord-vest a coastelor africane, acest arhipelag portughez este renumit pentru primavara sa delicioasa si calduroasa ideala pentru excursii. Vei putea descoperi aici in cele mai bune conditii peisajele vulcanice si gradinile botanice, dar si Funchal capitala inconjurata de banane si de munti.

Split, Crotia. Al doilea oras important din Croatia renaste pe timp de primavara. Te vei putea delecta aici cu stilul de viata autentic al celor de aici, si uneori, chiar sa lenevesti pe plajele Marii Adriatice. In aceasta perioada cafenelele sunt foarte linistite si preturile sunt foarte bune. Veti putea descoperi astfel aici palatul lui Diocletian, un vestigiu istoric foarte frumos, unul din cele mai frumoase din lume.

Sevilia, Spania. Primavara aici temperaturile sunt foarte blande, cerul este albastru si inca nu este foarte aglomerat. Vei putea astfel lua o pauza pe o terasa si sa savurezi minunatul parfum al 14 000 de portocali in floare. Aici au loc si cele mai autentice festivitati locale care fac din aceasta destinatia una foarte vibranta.

Cyclade, Grecia. Aici in aceasta perioada totul este verde si este un contrast minunat cu albul si albstrul traditional de aici. Plajele cu nisip sunt superbe, arhitectura traditionala spectaculoasa si soarele foarte clement. Si chiar daca sunt atat de aglomerate, aceste insule sunt excelente. Nu e de mirare deci ca atrag atat de multa lume cu peisajele atat de spectaculoase.

Lasă un răspuns