Apple iPhone 11 Pro Max vs. Samsung Galaxy S20 Ultra

Samsung a prezentat oficial Samsung Galaxy S20 Ultra. Un smartphone ultra premium care va rivaliza cu iPhone 11 Pro Max de la Apple, atat in ceea ce priveste pretul cat si caracteristicile.

Design. Prima diferenta intre cele doua telefoane, orice am spune, este in materie de design. Aici, Galaxy S20 Ultra reia designul apropiat de ce propunea Samsung in trecut – mai ales in privinta modelului Galaxy Note 10 Plus – cu un ecran perforat in partea din fata, cu o camera in centru, insa adopta o schimbare mai importanta in partea din spate, cu un modul foto destul de mare. Designul lui iPhone 11 Pro Max este destul de cunoscut deja – un breton mare pentru Face ID si un spate cu un joc asupra texturilor pentru a incerca o originalitate in privinta integrarii modulului foto.

Ecran. Apple si Samsung sunt cunoscute pentru faptul ca vin cu cele mai bune ecrane pentru telefoanele lor premium. Samsung ar trebui sa se distinga datorita ratei de refresh de 120 Hz. Inca Apple nu a implementat aceasta tehnologie pe telefoanele sale.

Performante. La Samsung este de mentionat integrarea One UI 2.0, alaturi de Android 10. Aceasta versiune noua integreaza in special navigarea prin gesturi revizuita, o noua organizare a setarilor si celebrul dark mode. iOS 13 este ultima revizuire a sistemului Apple si vine cu o serie de noutati precum dark mode nativ insa inca sufera din cauza a numeroase bugs.

S20 beneficiaza de prezenta unui Exynos 990 in Europa pentru a putea face fata extrem de performantului Apple A13 Bionic cu care este dotat iPhone 11 Pro Max. Cu o compatibilitate 5G si si 12 GB RAM, Galaxy S20 Ultra este mai mult decat inarmat pentru viitor. Beneficiaza de ultimele tehnologii din domeniu cu un spatiu de 128 GB.

Aparatul foto. Modulul foto al lui S20 Ultra este alcatuit din trei senzori si anume – unul principal de 108 mpx, un senzor de 48 mpx si unul de 12 mpx unghi larg. iPhone apeleaza si el la trei aparate foto, de 12 mpx pentru fiecare din ele.

iPhone este mai ieftin decat S20. Pentru prima data in istorie, un telefon Apple este mai ieftin decat cel de la Samsung. Samsung S20 Ultra va consta 1359 de euro in timp ce iPhone Pro Max va cosa 1259 de euro. Samsung poate justifica acest pret prin integrarea tehnologiei 5G si o stocare de 128 GB contra 64 GB pentru primul model de iPhone.

Lasă un răspuns