9 locuri demne de un film Sci-Fi

Orice persoana care are sansa de a explora lumea in care traim, stie ca peste tot se poate bucura de o frumusete naturala incredibila. Din timp in timp chiar poti descoperi unele locuri care te fac sa crezi ca ai ajuns pe o planeta extraterestra.

Da, pe Terra exista o multime de locuri care par iesite direct dintr-un film SF. Fie ca vorbim despre o plaja din Caraibe, presarata cu enorme stanci din granit sau o insula norvegiana din Arctic, izolata, iata locurile parca venite de pe alta planeta, de descoperit macar o data in viata.

The Baths, Insulele Virgine Britanice. Poate vei fi surprins sa afli asta, dar este una din cele mai populare destinatii din Caraibe, care adaposteste un peisaj demn de alta planeta. Vei descoperi aici imense stanci de granit. Au fost nevoie de milioane de ani de eroziune pentru a sculpta aceste miracole geologice.

Raja Ampat, Indonezia. Cei care adora scufundarile au auzit cu siguranta de Raja Ampat pana acum. Este vorba despre un adevarat rai pe pamant cu 1500 de insule minuscule, cu un peisaj compus din insule carstice acoperite de o jungla situata in apropiere de o apa in nuante de albastru safir.

Senja, Norvegia. Norvegia se poate lauda si ea cu peisaje demne de lumea extraterestra. Insula Senja, aflata in partea de nord a Cercului Arctic, se remarca datorita peisajului sau cu munti abrupti, care par ca se scufunda direct in marea agitata.

Cascada Mulafossur, Insulele Faroe, Danemarca. O destinatie preferata de catre cei care sunt dependenti de Instagram, Cascada Mulafossur se « scurge » direct in ocean de pe o faleza in nuante de verde smarald din Insulele Faroe, un arhipelag danez izolat siuata la jumatatea drumului dintre Norvegia si Islanda.

Salar de Uyuni, Bolivia. Numerosi admiratori ai retelelor sociale au publicat o multime de poze cu acest incredibil desert de sare, o vasta intindere ca o oglinda, aflat in Anzi, in partea de sud – est a Boliviei. Un efect ca o iluzie optica te va face sa crezi ca plutesti intr-un peisaj demn de o alta lume.

Insulele Tuamotu, Polinezia Franceza. Insulele Tahiti sunt fara doar si poate un veritabil paradis tropical. Spectaculosul atoll Tuamotu din Polinezia Franceza este un peisaj extraterestru care merita sa fie descoperit.

Joshua Tree National Park, California. Un desert auster punctat de cei mai stranii copaci, Joshua Tree National Park prezinta un peisaj cu adevarat unic. Aici fluviul Colorado si desertul Mojave se aliaza pentur a crea acest decor fascinant.

Lacul Spotted, Canada. Aici se pot intalni o multime de lacuri magnifice, dar niciunul nu este atat de ciudat ca si Spotted. Acest lac extrem de sarat este endoreic, asta insemnand ca nicio sursa de apa nu intra sau nu iese. In plus, mai apar « buline » la suprafata sa din cauza depozitelor de minerale cauzate de evaporare.

Muntele Roraima, Venezuela. Daca alegi sa te aventurezi prin partea de sud-est a Venezulelei, vei descoperi un platou gigant, muntele Roraima, care zici ca pluteste, ducandu-ne cu gandul la decorurile din Avatar.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?